Хотел Аджев Хан Сандански » Релакс център

Лечебно-профилактични дейности

  Изброените по-нататък дейности са подходящи за лечение и профилактика на широк кръг хронични заболявания. Освен това те са доказали своята висока ефективност за преодоляването на масово разпространените в днешно време състояния на хронична умора и стрес, които всъщност са едни от основните първопричини за появата на различни здравословни проблеми. Ето защо елиминирането на стреса и създаването на позитивна психо-емоционална нагласа са мероприятия с висока профилактична и рехабилитационна значимост.  Наборът от терапевтични и превантивни мерки, които могат да се предприемат в тази насока включва:


1. Ирисова диагностика
  Известно е, че изграждането на правилна концепция за лечение е добрe да се базира на достоверни и по възможност обширни диагностични данни. Един от диагностичните методи с висока информативна стойност е ирисовата диагностика. Чрез нея може бързо, безвредно и не на последно място безболезнено да се получи цялостна и доста точна картина на здравния статус на организма. С този вид диагностика се добива представа както за настоящи, така и за минали или скрити заболявания, а също и за някои патологични предразположености, които за в бъдеще биха могли да се превърнат в здравен проблем. По този начин ирисо-диагностичните данни в съчетание с резултатите от други видове изследвания (рентгенови, ехографски, лабораторни и др.) се явяват основата, върху която може да се изгради план за благоприятно повлияване на психическото и физическото състояние на потърсилия услугите на центъра човек.


2. Лечебно хранене
  Китайците имат следната поговорка: „Който и да е бащата на едно заболяване, неговата майка е лошото хранене”. По тази причина дори доказали ефективността си лечебни методи губят много от полезното си действие, ако някои вредни храни и хранителни навици често присъстват в менюто и в човешкия поведенчески стереотип.
  Комбинацията от пречистващи организма процедури и правилно хранене са началните стъпки по пътя към постигане на добро физическо здраве, емоционална устойчивост, умствен контрол, стабилна психика и висок жизнен тонус, явяващи се главните ингредиенти на пълноценния човешки живот.
  На фона на рационалния хранителен режим много добре изпъква полезността на изброените по нататък лечебно-профилактични способи.


3. Фитотерапия и фитокозметика
  Използването на растителни продукти с лечебна или козметична цел може да се класифицира най-общо на:

  • билколечение – провежда се чрез билкови отвари, настойки, тинктури за вътрешно и външно приложение, билкови вани;
  • лечение с плодове и плодови сокове – пречиства тъканите от токсини;
  • лечение със зеленчуци и зеленчукови сокове – съдейства за регенерацията и изграждането на здрави тъкани;
  • ароматерапия – използва се въздействието на приятно ухаещите, извлечени от растенията етерични масла върху някои подкорови структури в главния мозък, което от своя страна спомага за мобилизирането на вътрешните потенциални физически, умствени и психически сили.

  Освен това някои етерични масла имат противовъзпалителен и антибактериален ефект, които също могат да бъдат използвани уместно според конкретните нужди.


4. Апитерапия (лечение с пчелни продукти)
  Включва употребата на мед, пчелен восък, пчелно млечице, прополис.
  Медът може да се използва освен вътрешно и външно (напр. за масаж). Използването на восъчни пластири дава много добри резултати при редица заболявания на опорно-двигателния апарат (артрити, артрози), неврологични заболявания (радикулити, плексити), някои заболявания на вътрешните органи.
  Прополисът е един забележителен натурален продукт благодарение на универсалността на лечебното му действие.


5. Иглотерапия по метода су-джок и аурикулотерапия
  Представлява микроакупунктура в разположените по ръцете, краката и ушите рефлексогенни зони. Използва се за лечение на широк спектър от заболявания на храносмилателната, дихателната, сърдечносъдовата, уро-гениталната, опорно-двигателната и нервната система.


6. Курс по интегрален психо-физически тренинг
  Представлява широко достъпна интегрална тренировъчна система за възстановяване и укрепване на психо-физическото равновесие в човешкия организъм.
  Тя е цялостен комплекс от физически упражнения, дихателни и ментални техники, съставен на базата на доказали през вековете своята полезност практики, препоръчвани от различните взаимно допълващи се разновидности на Учението ЙОГА и китайските оздравителни гимнастики Цигун и Тай Чи Цюан.
  Системата е широко-достъпна за голям брой хора от различни възрастови групи и може да допринесе за решаване на различни техни проблеми от физиологично или психологично естество.


  * Всички лечебно-профилактични дейности се извършват в СПА центъра на хотел "Аджев Хан" от д-р Драго ПановВижте по-голяма карта

Хотел Сандански Аджев Хан ул. Стефан Стамболов 51 , 2800 Сандански,България074/ 392 323


Хотел Сандански Аджев Хан разполага с ресторант механа, 16 двойни стаи, 3 студиа и 3 апартамента с wifi.
Направи безплатна онлайн резервация в един от най-добрите хотели в Сандански - Аджев Хан